“Dubla” de baraj pentru evitarea retrogradarii avea – si are in continuare – o favorita certa, Metaloglobus, al carei lot de jucatori are o experienta net superioara tinerilor fotbalisti ai Progresului. De altfel, casele de pariuri ofereau inainte de meci cote de 1.75 – 1.85 pentru victoria gazdelor fata de 4 – 4.25 pentru un succes al Progresului. Iar meciul din sezonul regulat, transat de echipa din Pantelimon inca din primele douazeci de minute, sustinea si el aceste calcule.

Dar pe teren lucrurile nu au stat asa, baietii nostri evoluand curajos, facand un presing agresiv si creindu-si ocazii bune de gol, chiar daca, in prima repriza, dominarea teritoriala a apartinut adversarilor. Executia superba a lui Grigore (foto), cel care ne oferise si reusita decisiva din meciul de playout cu Ripensia, ne-a adus in avantaj, dar un moment de neatentie defensiva ce a culminat cu interventia imprudenta a lui Costea a permis Metaloglobusului sa egaleze chiar inainte de pauza.

Chiar si asa, Progresul a inceput repriza a doua in ofensiva, avand cateva actiuni periculoase prin Tudorache sau Sandru iar apoi, dupa o perioada ceva mai buna de joc a gazdelor, au terminat meciul in treimea adversa, fortand golul victoriei. Nu a fost sa fie, dar bleu – albastrii merita felicitari pentru efortul extraordinar facut in fata unor adversari extrem de puternici, ajunsi la baraj practic doar din cauza startului ratat de campionat.

Cum ambele meciuri se joaca practic pe teren neutru, iar regula golului in deplasare nu mai exista, echlibrul perfect se mentine inainte de meciul retur de la Buftea, care ramane sa transeze disputa pentru supravietuire in cadrul ligii secunde. Una in care, cel putin in ultimele partide, tanara echipa a Progresului a demonstrat ca isi merita locul!.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s