In ultima vreme, multi oameni de fotbal ne-au pus intrebarea daca chiar vrem sa jucam in Liga 2, avand in vedere pozitia rezervata pe care am avut-o in privinta litigiului dintre FC Brasov si FRF, ajuns acum la TAS.

Vrem sa raspundem acum tuturor acestora printr-un DA raspicat: DA, vrem din tot sufletul sa jucam din nou in Liga 2, si DA, suntem pregatiti sa facem asta chiar daca verdictul vine cu doar cateva zile inainte de primul meci oficial al sezonului! Am demonstrat prin prestatia de anul trecut ca putem face fata la acest nivel, pierzand barajul doar la ultimul penalty, in conditiile in care am jucat toate meciurile in deplasare sau pe teren neutru si am avut echipa cu cea mai redusa medie de varsta din competitie. Am pastrat nucleul de baza al formatiei din sezonul trecut, am “repatriat” fosti jucatori care nu au nevoie de prea multa omogenizare cu restul lotului si vrem sa lansam o noua generatie (2005-2006) de juniori de perspectiva crescuti in propria academie.

Am incercat, desi nu suntem deloc indiferenti la verdictul TAS, sa nu ne implicam prea mult intr-un litigiu in care nu suntem in mod oficial parte. Urmarim insa cu maxim interes subiectul si speram ca TAS nu poate decat sa confirme o decizie fara echivoc a comisiei de specialitate din FRF, care nu putea respinge certificarea unei echipe decat pentru motive extrem de temeinice.

Motive care, in cazul unui club ca FC Brasov, nu tocmai iubit nici macar in propriul fief, unde fanii sunt mai degraba alaturi de SR Brasov din liga a treia, sunt usor de intuit pentru toti cei care urmaresc fenomenul fotbalistic. In scurt sa existenta, acest club, fost Scotch Club Brasov, s-a facut remarcat prin numeroase “probleme” cu terti, incepand cu cea de la promovare ( https://brasovmetropolitan.ro/2021/11/fc-brasov-renaste-cu-tinichele-de-coada-clubul-a-pierdut-litigiul-cu-jucatorii-si-antrenorii-de-la-corona/ ) si incheind cu ultima (ultima de care stim, de fapt), care are ca victima chiar Progresul Spartac! Astfel, brasovenii tocmai au anuntat oficial achizitia juniorului Vlad Marica ( https://www.fcbv.ro/post/tinerii-mijlocași-vlad-marica-şi-andrei-mihăilă-au-semnat-cu-fc-braşov ), care a debutat in primavara cu Progresul in liga secunda. Doar ca noi am primit cererea de transfer pentru Marica de la clubul … Cetatea Tr Magurele, din L3, si daca va intrebati de ce, raspunsul e simplu – grila de transfer e cu mult mai mica in cazul unui transfer la L3! Iar ultimele stiri dinspre Brasov ne fac sa credem ca, daca le va fi admis totusi apelul la TAS, acestia ar putea avea mari probleme in a termina sezonul: https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-noua-lovitura-pentru-fc-brasov-tribunalul-brasov-a-dat-sentinta-privind-finantarea-clubului-19277994

Asadar, asteptam, speram si credem intr-un verdict al TAS care sa trimita Progresul inapoi in liga secunda, unde a demonstrat sezonul trecut ca merita sa joace!

4 gânduri despre „Progresul VREA si POATE JUCA in Liga 2

  1. Tribunalul pentru arbitraj sportiv va decide soarta………. noastră.
    Așteptăm verdictul………. sperăm favorabil.
    Succes ( Progresul spartac )

    Apreciază

  2. Progresul este o echipă curată, care nu folosește bani publici, dar care arată că se poate face performanță și fără implicarea autorităților.

    Apreciază

    1. In primul rand,Progresul nu poate juca in Bucuresti meciurile de acasa ,ci la Buftea si la Clinceni,in Ilfov ; deci nu este o echipa get beget bucuresteana ,din pacate

      Apreciază

Lasă un comentariu