La rubrica interviul săptămânii, invitatul redacției Progresul Spartac a fost mijlocașul Cosmin Dedu. Fost junior la FC Național, el a jucat la mai multe echipe de liga a III-a, cum ar fi Tunari, Axintele sau Clinceni. A ajuns însă în grupul de la Singureni, acolo unde, practic, s-a format placa turnantă pentru ceea ce înseamnă actualmente Progresul Spartac.

”Mă simt excelent în echipa Progresul Spartac. Cu unii dintre băieți, înainte de a merge la Singureni, mai jucasem la Axintele (Frangu și Răduță) ori la Clinceni (Geană). Integrarea mea s-a produs rapid, mai ales că toți băieții muncesc la antrenamente și jucăm fotbal de plăcere”, ne spune încă din startul dialogului, abrupt, Cosmin Dedu.

Fotbalist polivalent, a evoluat în 10 partide, însă niciuna ca titular. A fost folosit si ca fundaș sau atacant, însă postul său obișnuit este cel de mijlocaș de bandă. ”Orice fotbalist își dorește să joace cât mai mult și cât mai bine. Desigur că doresc să fiu titular, iar pentru acest lucru sunt dispus să sacrific totul, pentru fotbal și pentru Progresul Spartac. Eu mă simt cel mai bine pe postul de mijlocaș lateral dreapta, dar joc acolo unde este nevoie, în cazul în care antrenorii consideră că pot fi util”, ne spune Cosmin Dedu.

Chiar dacă a bifat mai puține minute, de câte ori a intrat pe teren a avut evoluții constante. Rămâne de referință returul barajului de la Crevedia, când a marcat două goluri, ori chiar jocul cu Agricola Borcea, câștigat greu cu 1-0, când a obținut lovitura de pedeapsă din care s-a marcat unicul gol.

Întrebarea-șablon, referitoare la promovare, a găsit un răspuns tranșant: ”Promovarea a devenit un obiectiv în sine, la care ne obligă fotoliul de lider din această iarnă. De la etapă la etapă ne-am dat seama că putem merge mai sus decât ceea ce ne planificasem inițial, adică să evităm retrogradarea. Suntem conștienți că ne așteaptă un retur foarte greu, deoarece adversarii se vor mobiliza suplimentar știind că joacă împotriva liderului, dar suntem pregătiți”.

Cosmin Dedu este jucător devotat culorilor bleu-albastre, iar ”explozii de valoare” precum la Crevedia sau cu Borcea sunt așteptate, de fani și de conducători, în returul ediției de campionat.

Mult succes Cosmin Dedu alături de coechipierii de la Progresul Spartac!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s