Iata ca proiectul Progresului Spartac, pornit in 2014-2015 din entuziasmul unui tanar antrenor si al catorva copii care i-au fost alaturi, a ajuns acum in fata sezonului al patrulea! Daca inceputul a fost unul timid, pe un stadion Prefabricate cu iarba doar din loc in loc si fara apa curenta la vestiare, in scurt timp proiectul a luat amploare, ajungand sa bata in aceasta primavara chiar la portile ligii secunde, dupa o lupta dramatica, pierduta doar pe linia de sosire, cu Farul Constanta!

Infrangerea dureroasa de la Modelu (foto) si ratarea promovarii nu ne pot face sa uitam realizarile ultimului an: calitatea foarte buna a fotbalului prestat, capacitatea de a reveni si a intoarce rezultatul demonstrata in fata multor adversare din „topul” clasamentului (FCSB 2, Slobozia, Farul), faptul ca pe final de campionat s-a jucat mereu cu tribuna plina pe stadionul propriu din Intrarea Vrabiei iar in deplasari s-a ajuns sa avem constant sustinerea unei galerii de zeci de oameni, sau ca am reusit sa avem intre titulari cu un randament constant bun jucatori tineri si talentati ca Parfeon, Neacsu, Ditu, Lixandru sau Tudorache.

De astazi, Progresul Spartac se afla in fata unei noi provocari, aceea de a reusi sa construiasca din nou o echipa competitiva si capabila sa se bata pentru locurile fruntase dupa despartirea de o parte din nucleul formatiei din anii trecuti. Pe lista celor care nu vor mai face parte din lotul progresist in aceasta toamna ii gasim pe Stoian, Frangu, Nechita, Zaharia si Dedu din „grupul Singureni”, cel cu care echipa a pornit la drum in urma cu doi ani, carora li se adauga Buliga, care va reveni la Domnesti dupa perioada de imprumut, si posibil Apostol, in cautarea unui angajament intr-o liga superioara. Chiar daca dintre toti cei mentionati, singurul ramas constant titular pe finalul de campionat este Apostol, e o schimbare majora la nivelul echipei care implica trecerea intr-o noua etapa pentru club.

Noutatile care se prefigureaza si care vor putea fi anuntate doar dupa ce se ajunge la un acord clar cu cluburile de provenienta ale respectivilor, implica deocamdata tranferul unor tineri fotbalisti talentati dar fara meciuri in picioare la nivelul esaloanelor superioare ale fotbalului nostru. Speram insa ca, alaturi de experimentatii Raduta, Grigore, Geana si Stanciu, precum si de „veteranii” deja Parfeon, Boiangiu sau Donca, sa se integreze intr-un grup la fel de puternic ca in anii trecuti si cu performante cel putin la fel de frumoase!

Va multumim tuturor pentru incredere si sustinere si va asteptam in continuare alaturi de noi! Progresul, tot inainte!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s