Clubul ASU Politehnica s-a nascut in 2012 in urma unui parteneriat intre Universitatea Politehnica si Asociatia Suporterilor Timisoreni „Druckeria”. A reusit promovarea pana in liga secunda unde s-a mentinut intrand in al treilea an la acest nivel.

ASU Poli a fost „pionierul” cluburilor reinfiintate de suporteri si exemplul de urmat pentru alte foste echipe istorice – Petrolul, Otelul, Farul sau U Cluj. Dar desi au inceput de mai mult timp decat celelalte, au ramas in continuare fideli principiilor si ideilor cu care s-au pornit la drum, neacceptand in nici un fel compromisul unor parteneriate dubioase, chiar in detrimentul performantei sportive. Sunt de altfel singurii care au adoptat un cod etic de comportament atat pentru suporterii lor cat si pentru conducerea clubului, care implica respectul pentru adversari si pentru competitia in care participa si preocuparea pentru a transmite valorile comunitatii locale. Stadionul pe care isi disputa partidele este Stiinta, apartinand Universitatii Politehnice, cu o capacitate de 2600 de locuri.

ASU Poli este un club care merita respectul tuturor celor implicati in fotbalul nostru si suntem onorati de invitatia primita pentru a sarbatori impreuna 60 de ani de la primul trofeu castigat de Stiinta Timisoara, fie el si contra Progresului!

Lasă un comentariu