Echipa Progresul Spartac se deplasează la Timișoara, pentru un amical de gală împotriva celor de la ASU Politehnica. Partida este, de fapt, o reeditare a finalei Cupei României din anul 1958 când Știința Timișoara s-a impus în ultimul act cu 1-0 în fața echipei Progresul București.

Tot acel sezon 1957/1958 este, pentru echipa progresistă, încărcat de dramatism. În campionat am pierdut titlul apoteotic, în ultima etapă, campioană națională devenind Petrolul Ploiești, cu 27 de puncte, în timp ce Progresul Finanțe Bănci a alunecat tocmai pe locul al patrulea, deși avea 26 de puncte, iar cu vreo 10 minute înainte de fluierul final, la jocul rezultatelor, echipa noastră era campioană.

Traseul formației bancare în Cupa României a fost unul foarte bun. În primul tur am eliminat pe Metalul Titanii București cu 5-4, în deplasare, după care, în optimile de finală, ne-am impus în fața celor de la Farul Constanța, cu 5-1. A urmat la rând Rapidul, în sferturile de finală, victorie cu 2-0, după care cu CS Oradea, în semifinale, am defilat pentru un 4-0 concludent.

Finala  a avut loc pe Stadionul ”23 August” din București, în fața a 40 000 de spectatori. Progresiștii erau văzuți ca mari favoriți, după ce, în urmă cu câteva zile, învinseseră cu 7-0 în campionat aceeași Știința Timișoara. Finala Cupei a avut însă altă turnură, așa că bănățenii s-au impus cu 1-0.

Fundașul progresist Alexandru Karikaș s-a aflat la a treia finală de Cupa României, după cele câștigate cu CCA și cu Progresul Oradea. Titus Ozon, care venea de la Dinamo, a fost alt mare perdant al progresiștilor în acea finală.

Antrenorul echipei noastre era Ioan Lupaș.

 

2 gânduri despre „Filă de istorie – Traseul progresiștilor până la finala Cupei României 1958

Lasă un comentariu