Meciul de la Afumati a pus fata in fata doua dintre cele mai bune formatii ale seriei, fiecare cu o abordare proprie asupra fotbalului. Pe de o parte echipa gazda, cu experienta de fosta divizionara secunda, cu pressing avansat si un joc agresiv si direct pe poarta, pe de alta tanara noastra grupare, exuberanta dar lipsita clar de experienta, cu jocul sau de posesie prelungita care devine de la meci la meci mai sigur. Ambele formatii au avut insa in comun prudenta si respectul fata de adversar, descoperindu-se rar in aparare, ceea ce, coroborat cu starea proasta a gazonului, a dus la un meci de lupta cu foarte putine ocazii clare de gol.

Tudorache, la primul meci ca titular in pozitia de varf de atac, a fost cel mai periculos om al nostru in aceasta partida, dar experimentatii fundasi adversi au stiut sa il „tamponeze” de foarte multe ori, interventiile neregulamentare constante nefiind sanctionate de arbitru si cu cartonase galbene. Cea mai mare ocazie a noastra a venit de altfel dupa o actiune a tanarului nostru jucator pe partea stanga, incheiata cu o centrare pe jos catre punctul cu var, de unde insa Boiangiu nu a reusit sa il invinga pe portarul advers.

In repriza secunda, progresistii au avut o perioada foarte buna de joc intre minutele 65- 75, cand au parut ca vor reusi lovitura decisiva, dar de fiecare data nu au gasit cea mai buna solutie de a finaliza actiuni promitatoare.

Gazdele au avut si ele putine sanse in careul nostru, printre care un sut din unghi din careu direct pe portar si doua-trei reluari imprecise sau blocate dupa invalmaseli in urma unor faze fixe.

Dupa un astfel de joc, o remiza alba ar fi fost un rezultat mai mult decat echitabil. Dar, pe final, Leafu (excelent pana atunci) a avut o saritura intarziata la un duel aerian, busculand usor atacantul advers, faza din care a rezultat o lovitura libera de la 25 de metri, pe care Perju a transformat-o cu o executie impecabila, chiar langa bara.

Astfel, Progresul Spartac isi intrerupe seria pozitiva, suferind cea de a cincea infrangere in acest sezon. Ramanem insa si cu amintirea unei evolutii consistente in fata unui adversar puternic, care ar fi meritat sa ne aduca un deznodamant mai fericit…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s