Antrenorul principal al echipei Progresul Spartac, Andrei Erimia, este totalmente devotat culorilor bleu-albastre. El este de fapt un Manager in sensul consacrat de fotbalul englez, fiind preocupat de ceea ce înseamnă pregătirea grupelor de juniori, implementarea unui sistem unitar de joc la toate nivelurile, promovarea pe criterii valorice bine determinate și așa mai departe. Antrenor tânăr, cu poftă de muncă și de afirmare, Andrei Erimia știe că evaluarea corectă este, poate, una dintre bazele fundamentale ale performanței. În discuția pentru site-ul oficial al clubului, Andrei Erimia s-a referit la acest tur de campionat împărțindu-l în două perioade distincte: cea în care echipa a fost pe tabloul Cupei României, și cea ulterioară eliminării.

Iată, mai jos, radiografia pentru cele două părți de sezon, efectuată de Andrei Erimia.

Prima perioada a fost una foarte incarcata in care am jucat de multe ori un meci la trei zile. In campionat am avut parte de un inceput abrupt, cu meciuri contra a trei echipe bune din serie – Rapid, Slobozia si Tunari, iar in Cupa contra celor de la Afumati, Metaloglobus si U Cluj. Programul incarcat si accidentarile numeroase (culminand cu meciul de la Slobozia unde am avut 7 indisponibili) au fost principalele motive pentru care echipa nu a avut constanta in rezultate, chiar daca de cele mai multe ori jocul prestat ne-a dat sperante la mai mult. Daca in Cupa am reusit un parcurs bun, la nivelul pe care ni l-am propus (desi era loc si de mai bine), in campionat rezultatele la inceput de sezon au fost nemultumitoare.

Perioada de dupa Cupa Romaniei a permis echipei un program mai lejer, cu un singur meci saptamanal, iar jucatorii accidendati au revenit, unul cate unul, in programul de antrenament .

Acesti factori au dus la imbunatatirea rezultatelor din campionat, echipa reusind 6 victorii consecutive, iar in 9 meciuri dupa iesirea din Cupa am obtinut 7 victorii, un egal, suferind o singura infrangere.

Per total consider ca locul 5 cu 23 de puncte, la sfarsit de tur, poate fi considerat nemultumitor si vom incerca sa aducem ajustarile necesare pentu un retur mai consistent, atat ca joc cat si ca rezultate.

Dacă echipele au intrat în vacanța de iarnă, la club încă se muncește. Se pun la punct detalii pentru pregătirea din intersezon, sunt programate ședințe de analiză și de pregătire, se pregatesc deja achizitiile iernii, iar unele echipe bleu-albastre încă sunt angrenate în competiții.

Vom reveni cu alte amănunte!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s