Printre cei mai în măsură să prefațeze marele derby cu Rapid, din prima etapă a returului Ligii a III-a la fotbal, este portarul progresist Iulian Răduță. Acesta are un frate, Lucian Răduță, fost internațional de tineret, care a jucat între 2007 și 2011 la echipa de seniori a Rapidului, cu care a câștigat și o Supercupă a României. Lucian Răduță era poreclit, din cauza fizicului său, ”Crouch de Giulești”!

”Eu și fratele meu am jucat la echipe de școli sportive, după care el, la vârsta de 17 ani, a fost luat la juniorii Rapidului. Apoi a făcut pasul spre echipa mare, așa că pot spune că înțeleg la fel de bine ce înseamnă spiritul progresist, dar și cel rapidist. Când el juca la Rapid, mergeam deseori în galerie, alături de suporteri. Vreau să vă spun că de fiecare dată m-am simțit minunat în această companie. Giuleștiul și suporterii săi emană un farmec unic și da, chiar suporterii rapidiști sunt unici în lume”, ne-a declarat Iulian Răduță.

Portarul nostru nu se teme că va apăra o repriză cu sute de rapidiști masați în spatele porții sale: ”Mai întâi să fiu titularizat, după aceea îmi pot pune această problemă. Repet, suporterii rapidiști sunt aproape de inima mea și, în alte condiții, aș ține cu Rapid”, a completat goal-keeper-ul nostru.

Iulian Răduță nu a efectuat, din cauza unor probleme personale, pregătirea centralizată cu echipa. El a recuperat însă pregătindu-se individual, în țară, după care a muncit suplimentar la antrenamente. Despre toate acestea, Iulian Răduță a ales niște fraze foarte bine așezate, pe care le cităm: ”Mi-a părut rău că nu am putut efectua și eu cantonamentul din Antalya. Îi simt pe băieți foarte bine motivați și sper să intrăm în formă cât mai repede. Avem un început de retur foarte greu, așa că dacă atingem mai repede vârful de formă, vom aduna puncte importante. Cred că mai avem de lucru la cristalizarea unei formule de joc, dar acest aspect, sunt convins, se va rezolva de la sine. Mi-aș dori să fiu titular într-un meci de asemenea încărcătură cu Rapidul, dar și dacă voi fi rezervă voi încerca să ajut echipa la fel de mult. La noi, la portari, trebuie să fim permanent în priză, indiferent de cine intră între buturi. titularii, rezervele, ceilalți componenți ai lotului, suntem pregătiți ca pentru un mare meci”.

Întrebat despre Rapid și simbolistica unui astfel de meci, Iulian Răduță a avut un alt răspuns bine pregătit: ”Ca și în prima etapă a campionatului, meciul cu Rapid este unul special. Suntem conștienți de faptul că ei sunt favoriți la promovare, dar asta nu înseamnă că renunțăm la luptă. Avem și noi o emblemă de apărat, un blazon, așa că vom juca precum într-o finală de Campionat Mondial. Cred că un meci egal, cu Rapidul, ar fi un rezultat pozitiv pentru noi, dar ne dorim victoria, deoarece acesta este primul gând cu care plecăm de acasă”.

Despre obiectivul sezonului, Iulian Răduță a fost la fel de tranșant: ”Nu ne-am schimbat planurile din toamnă. Vom ocupa un loc pe podium la finalul campionatului. Progresul Spartac câștigă puncte la capitolul omogenitate, valoare și constanță. Avem o echipă foarte bună, în curs de maturizare”.

La final, Iulian Răduță le-am adresat un mesaj suporterilor bleu-albaștri: ”Fanii noștri au dovedit că sunt speciali, încurajându-ne permanent, indiferent de rezultate. Aștept un duel al galeriilor realmente original, cu cântece, încurajări, coregrafie și așa mai departe. Va conta mult și pentru noi, cei din teren, să simțim că galeria noastră este mai tare”.

Partida Progresul Spartac – Rapid va avea loc pe Stadionul Progresul Spartac, sâmbătă 2 martie, cu începere de la ora 15.00.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s