img_1632-2

Înainte de reluarea returului, în așteptarea marelui meci cu Rapid, căpitanul echipei Progresul Spartac, Ciprian Stanciu, ne-a destăinuit câte ceva din vestiarul bleu-albastru. Stanciu a sintetizat încă din prima frază starea de spirit din Intrarea Vrabiei: ”Toată lumea este pregătită pentru a face un meci mare. De la maseur până la ultimul junior club, toți așteaptă meciul de sâmbătă și speră să obținem o victorie răsunătoare”.

Ciprian Stanciu a apreciat tonusul echipei după cantonamentul din Antalya (foto – meciul cu Bau Oberwarth): ”Suntem foarte bine pregătiți și foarte motivați. Ne-am mișcat bine în Turcia, iar jucătorii nou veniți s-au integrat destul de bine. Cred că suntem superiori Rapidului la capitolul omogenitate, deoarece la ei au plecat mulți jucători și au venit mulți jucători”.

În opinia lui Ciprian Stanciu ”terenul sintetic va fi un alt avantaj al nostru. Pierdem rar și doar accidental acasă, deoarece cunoaștem bine suprafața. Ce-i drept, Rapidul a susținut un meci amical la noi, acum o săptămână, dar nu au cum să se adapteze mai bine ca noi la jocul pe covor”.

Ciprian Stanciu dorește să marcheze două goluri în meciul cu Rapid: ”Vom lupta pentru suporteri și pentru spiritul progresist. Mi-ar plăcea să marchez două goluri. Unul din lovitură liberă și altul din acțiune”, adaugă purtătorul banderolei de căpitan.

Cu Ciprian Stanciu am discutat și despre postura sa de mijlocaș central, în care a dat randament alături de Mircea Donca. Oarecum surprinzător, răspunsul său explică și alegerea antrenorului Andrei Erimia, de a-l reprofila din vârf de atac: ”Nu este prima dată când joc mijlocaș la închidere. Am mai făcut-o în Italia, la Piacenza. Un antrenor de acolo m-a remarcat pentru pasele lungi și precise și mi-a indicat un loc în compartimentul median. Eu oricum sunt totalmente dedicat echipei, așa că joc unde mi se cere”.

În încheierea dialogului, Ciprian Stanciu și-a exprimat optimismul în ceea ce privește ocuparea unui loc de podium la finalul campionatului și a subliniat că, deși Rapidul este favorită în meciul de sâmbătă, Progresul Spartac va da totul pe teren.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s