Progresul Vulcan și Rapid au fost protagonistele unui record de audiență stabilit în anul 1980, pentru un meci de fotbal din ligile inferioare. Pe 8 iunie 1980, în returul sezonului 1979-1980, cele două echipe bucureștene s-au întâlnit pe fostul Stadion ”23 August”, în fața a 80 000 de spectatori, într-un meci contând pentru Divizia B, denumirea de atunci a Ligii a II-a. Partida, un derby al seriei, a fost câștigată de echipa progresistă cu scorul de 3-1. La finele sezonului, bancarii au reușit să promoveze în Divizia A.

În tur, pe ”Republicii”, Rapidul câștigase cu 5-1, însă la numărul total de puncte Progresul a fost superioară.

Cele două garnituri care s-au duelat atunci sunt detaliate mai jos.

Progresul Vulcan: Bulancea – Ad. Chivu, Ciugarin, Angelescu, Gh. Ştefan – Nignea, Niculcea, Gh. Cristea – V. Marica, Tevi, Zamfir. Antrenor: Eugen Iordache.

Rapid: M. Ioniţă – Puriţ, G. Petcu, B. Pârvu, Ad. Dumitru – I. Ion, Mateescu, M. Stelian – Cojocaru, Şumulanschi, Manea. Antrenor: Ion Ionescu.

Pentru a ilustra acest material am găsit coperta unui program de meci de colecție, editat de către Progresul Vulcan cu ocazia acestui meci. În deschidere a avut loc un meci de rugby, iar în pauze, după cum se poate observa, au existat întreceri demonstrative de atletism, călărie și ciclism. Recordul respectiv, cel puțin în actualele circumstanțe, pare imposibil de doborât, în condițiile în care pe niciun stadion românesc nu pot fi adunați, laolaltă, 80 000 de spectatori.

O tempora!

2 gânduri despre „Progresul și Rapid – amintirea unui record imposibil de egalat

  1. stadionul 23 August avea o capacitate de 67.000 locuri, cifre de 50.000 sau mai mulți există, dar au fost ele reale ? 80.000 ar fi însemnat om lângă om, înghesuiți, fără coronaviruși. Meciul a fost decisiv pentru promovare

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s