Andrei Luca, fost junior al Progresului din Cotroceni, a fost adus in aceasta iarna la Progresul Spartac de la Popesti Leordeni, cu speranta ca va deveni omul de gol care le-a lipsit bleu-albastrilor in tur.

Acomodarea cu colectivul progresist nu s-a produs la fel de rapid ca in cazul lui Lolescu, astfel ca antrenorul Andrei Erimia a ales sa il tina pe banca la primul meci oficial al sezonului, chiar si in contextul absentei lui Tudorache. Dar accidentarea inca dupa primul sfert de ora a lui Leo Boiangiu (fractura de metatarsian, va absenta minim 3 saptamani) a dus la introducerea in teren a lui Luca, iar acesta si-a facut rapid simtita prezenta. Mai intai, a intuit perfect traiectoria „frunzei de toamna” trimise de Donca din corner, deschizand scorul cu capul (min. 27). Dupa doar 3 minute, a deviat excelent o minge trimisa de Ditu, punandu-l pe Edi Radu in pozitie de singur cu portarul, de unde a rezultat penalty si cartonas rosu. Apoi, in minutul 51, tot el a avut o actiune inspirata in careu, fiind faultat pentru o noua lovitura de la 11 m. Ce-i drept, tot el era sa „dea cu piciorul la galeata cu lapte” fiind eliminat (corect) pentru al doilea cartonas galben – asta in timp ce Apostol se afla deja la centrul terenului de vreo doua minute asteptand sa il inlocuiasca. Dar colegii sai au rezistat eroic, in opt sau pentru o perioada (cand Donca era accidentat) chiar in sapte presiunii adverse pentru o victorie memorabila!

Iar Andrei Luca isi adauga in „palmares” un nou gol in poarta Rapidului, dupa ce si in tur marcase la acel 1-1 de la Popesti Leordeni. Nu e de mirare ca dupa ce a fost eliminat, vreo trei adversari mai aveau putin si il scoteau pe sus de pe teren…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s