În cele cinci etape din retur, doar trei jucători bleu-albaștri au statut de integralist: Răduță, Stanciu și Nicolae Leafu. Ultimul dintre cei nominalizați este și intervievatul săptămânii.

Nicolae Leafu a devenit om de bază, titular incontestabil, deși inițial s-a mulțumit doar cu banca de rezerve. Iată cum explică el însuși această ascensiune: ”Pregătirea foarte bună din iarnă m-a ajutat enorm. De fapt pe toți băieții, nu doar pe mine. Cred că acest lucru se vede în teren. Antrenorul nostru, Andrei Erimia, ne dă șanse tuturor să jucăm”.

Întrebat despre cum se vede sezonul ca integralist, Leafu oferă un răspuns moderat: ”Mă bucur că am jucat toate minutele și că am fost util echipei. Nu m-am simțit așa de bine fizic la meciurile cu Tunari și Modelu, dar în rest cred că mi-a ieșit bine jocul”. Discuția revine la meciul cu Modelu, în care el a cauzat golul egalizator al călărășenilor, pasând greșit, apoi a marcat cu câlcâiul: ”Am fost demon și înger cum spun jurnaliștii. Nimeni nu mi-a reproșat nimic la greșeală, iar asta mi-a dat putere să trec peste acel moment dificil. Apoi am marcat acel gol a la Madjer. Am văzut mingea venind spre mine și, din instinct, am trimis-o cu câlcâiul. Desigur că este o execuție rară și poate fi golul carierei mele”.

În meciurile din 2019, Leafu a rămas punctul fix din apărare, în ax jucând, alături de el, trei parteneri diferiți: Lolescu, Apostol și Parfeon. ”Nu există un coechipier preferat. Toți suntem prieteni și ne ajutăm, în teren și în afara lui. Eu joc în orice sistem mi se cere. Important este ca echipa să meargă bine și să avem succese”, sintetizează Nicolae Leafu.

La amicalul cu FCSB, Nicolae Leafu a fost utilizat, în premieră, pe postul de atacant. Întrebat despre această reprofilare, Leafu spune: ”A fost ceva inedit. A trebuit să alerg mult. M-am simțit obosit și pentru că jucasem cu două zile în urmă un meci oficial. Cred că reprofilările sunt bune, vedem jocul din perspective diferite, dar locul meu este cel de fundaș central”.

Ca toată lumea din Intrarea Vrabiei, Leafu este optimist după acest start lansat: ”Vrem să câștigăm returul. De fapt ne gândim să luăm meciurile unul câte unul și să le câștigăm pe toate. Apoi anul viitor vom fi obligați să atacăm promovarea”.

La final de discuție, Nicolae Leafu a ținut să mulțumească entuziastilor suporteri ai echipei pentru sprijinul și aportul la performanțe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s