De la promovarea in Liga a III-a, Progresul Spartac si-a impus sa nu comenteze la adresa cavalerilor fluierului, greselile fiind desigur inerente iar nota generala una de corectitudine si de arbitraj in spiritul fotbalului modern.

Iata insa ca ieri am avut parte de un arbitru – Motan Mihai din Aninoasa – total depasit de sarcina sa, care a amintit de maniera de conducere a jocurilor din categoriile inferioare ale anilor ’80, tolerand jocul violent al gazdelor si injuriile si protestele adresate sistematic, lui si asistentului sau, de „secundul” (asa apare, neavand calificarea necesara, pe foaie – principal fiind chipurile… Dan Paun!) Viorel Dinu. Mai sus il putem vedea pe „falsul” antrenor in actiune, intr-o fotografie elocventa preluata de la 100% Sport.

Progresul Spartac va depune memoriu documentat cu proba video impotriva acestui arbitru, care ar fi trebuit sa acorde vreo zece cartonase galbene si cinci rosii ilfovenilor. Enumeram mai jos o parte din fazele judecate intr-o singura directie:

  • min 5 Tudorache este faultat violent din spate – de rosu direct – de nr.23, care vede galben
  • min 13 E. Radu e lovit violent si deliberat cu cotul in gura, la un duel pentru minge in careul advers, de Anghelini – se impuneau penalty si eliminare, se acorda… aut de poarta
  • min 20 Vlad este impins violent din spate de nr. 23, in faza clara de gol – se acorda penalty, nu si galben (ar fi fost al doilea). In continuare, gazdele protesteaza agresiv dar nu primesc nici un avertisment
  • min 23 – arbitrul de centru nu acorda un corner evident gazdelor (progresistii isi ocupau deja pozitiile defensive) iar in faza urmatoare Progresul inscrie pentru 2-1. De aici, centralul se pierde complet, fluierand pana in minutul 85 exclusiv intr-o singura directie!
  • min. 25 inca un fault violent al numarului 23 la Tudorache – nici un avertisment (ar fi fost eliminat)
  • min 30 Ditu faultat violent la centrul terenului, nici un avertisment
  • min 31 Parfeon faultat din spate – nici un avertisment
  • min 40 Ditu tras prelungit de mana din spate pana la doborare, nici un avertisment
  • min 41 fault dur la Tudorache in margine, nici un avertisment

Lista ar putea continua la fel si pentru repriza a doua (si va continua in memoriul adresat FRF). Sa spunem doar ca Tudorache, Donca sau Curt sunt norocosi ca nu au terminat cu accidentari grave, ceea ce nu a fost si cazul atacantului Edi Radu, obligat sa iasa la pauza in urma loviturilor primite. Vom mai aminti totusi doar doua secvente, pentru ca au influentat rezultatul final: min 56 – Anghelini il loveste direct cu pumnul in gura pe Tudorache, cu mingea undeva departe, arbitrul opreste jocul, toata lumea asteapta eliminarea dar jocul este reluat cu… minge de arbitru; min.73 Parfeon are prim-planul la minge, este doborat, nu se fluiera nimic iar din centrarea care urmeaza gazdele egaleaza.

Clubul Progresul Spartac va face toate eforturile pentru ca arbitraje de acest gen, care dauneaza grav fotbalului romanesc, si pe care le credeam de mult apuse, sa dispara definitiv!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s