Dupa ce a fost invinsa de Carmen si a ratat calificarea la barajul de promovare, CSA Steaua a decis, din informatiile noastre, sa solicite oficial admiterea in editia viitoare a Ligii a III-a in baza clauzei regulamentare legate de calificarea unei echipe de juniori in Liga Elitelor.

Din pacate pentru ros-albastri, ordinea de prioritate stabilita de ROAF ii situeaza fix pe ultima pozitie. Astfel, pe locurile (limitate la 80 – 5 serii a 16 echipe) care vor ramane libere in urma neinscrierii unor castigatoare de baraj sau a retragerii unor competitoare care nu au retrogradat se pot inscrie in ordine: retrogradatele anului trecut, echipe secunde ale formatiilor de Liga I, echipe secunde ale cluburilor de Liga II, si pe ultimul loc echipe ale cluburilor care s-au calificat in Liga Elitelor.

Chiar daca, cel putin in Sud, pare ca rata de neinscriere a castigatoarelor de baraj ar putea fi semnificativ mai ridicata decat in anii trecuti, sansele pentru Steaua de a fi acceptata nu sunt foarte mari. Iar in cazul admiterii, ros-albastrii vor fi nevoiti sa aiba permanent in teren trei jucatori U19 si alti 5 U 21. Ca sa intelegem cat de „dura” este clauza, sa spunem ca Progresul Spartac, echipa de top cu cea mai redusa medie de varsta, a folosit totusi constant 4 sau 5 jucatori peste 21 de ani ((Raduta, Leafu, Stanciu, Geana, Donca, plus ocazional Apostol sau Luca).

Cu toate astea, acceptarea in Liga a III-a ar putea fi benefica pentru Steaua (care ar „evada” in sfarsit din Liga Municipala, unde a avut doar cate un singur adversar pe masura), dar si pentru competitia in care evolueaza si Progresul Spartac, care s-ar bucura astfel din nou de o mediatizare ridicata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s