Dupa ce s-au terminat si barajele de promovare in Liga a III-a putem sa ne facem deja unele calcule privind configuratia competitiei in care va evolua Progresul Spartac anul viitor.

FRF a anuntat deja pastrarea sistemului competitional cu 5 serii a cate 16 echipe. Care vor fi asadar acestea in seria a doua, prin traditie seria „bucurestenelor”?

Incepem cu cele zece echipe clasate in acest an pe locurile 2-11: Afumati, Progresul, Slobozia, Popesti, Tunari, Modelu, Cernavoda, Faurei, Medgidia si FCSB 2. Lor li se alatura doua dintre retrogradate (Balotesti si Braila), castigatoarele de baraj care se vor inscrie dintre Ulmu, Gh. Doja, Ianca si Limanu – si deja am ajuns la 16 echipe! Doar ca pe locurile ramase libere in urma retragerilor se mai pot reinscrie retrogradatele de anul trecut (Borcea, Chiscani si Oltenita, in cazul nostru) dar si noi echipe secunde (se vorbeste de Clinceni 2 si Rapid 2!), precum si echipe ale cluburilor care au participat in Liga elitelor la juniori (Steaua). Adaugandu-le pe toate acestea (probabil ca nu va fi insa cazul) ajungem la o cifra de 22 de formatii, ceea ce ar insemna automat reconfigurarea seriei! Cea mai probabila varianta in acest caz ar fi mutarea echipelor din Ilfov in seria a III-a, acolo unde au mai evoluat si in anii trecuti.

Un lucru este cert – Progresul Spartac nu va mai avea un adversar de anvergura Rapidului sau Farului, in noul campionat! Echipe ca CS Afumati, Unirea Slobozia sau CS Popesti Leordeni, alaturi poate de retrogradatele Dacia Braila si CS Balotesti, par a se anunta astfel principalele rivale la primul loc pentru bleu-albastri in sezonul viitor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s