Rubrica ”Interviuri progresiste” îl are astăzi ca invitat pe antrenorul echipelor feminine de la AFC Progresul 1944 Spartac, Gheorghe Marinescu.

Tehnicianul progresist are o frumoasă reputație pe latura fotbalului feminin, fiind considerat un specialist experimentat, cu decenii de activitate la echipele de fete. Iată cum trasează el câteva particularități: ”Fotbalul feminin înseamnă altceva. Fetele sunt mult mai complexe și mai sensibile. Un antrenor de fete trebuie să înțeleagă aceste aspecte și să diferențieze foarte mult cele două tipuri de joc”.

Progresul Spartac are echipă înscrisă în Liga Națională de junioare U13, dar mai există și formația U15 care evoluează în campionatul municipal. ”Contrar părerii preconcepute, fetele vin și se pricep la fotbal. Sunt mult mai muncitoare în comparație cu băieții și sunt gata să se sacrifice pentru performanță”, spune Gheorghe Marinescu.

Integrat în familia progresistă, Gheorghe Marinescu spune că realizările echipei masculine de seniori reprezintă și pentru fete un exemplu: ”Ele urmăresc activitatea clubului și sunt suporterițe înfocate. Își doresc să ajute clubul și să ajungă în top, iar unele dintre ele chiar au un potențial foarte bun”.

Echipele de fete ale clubului nostru punctează și în dosarul referitor la academii, sistem de cuantificare implementat din acest an de către Federația Română de Fotbal. ”Sper să dezvoltăm cât mai mult echipele feminine de fotbal și să aducem beneficiu clubului bleu-albastru. Ne bucurăm dacă putem fi de folos. Deocamdată noi suntem abia la stadiul de inițiere și de formare a fetelor. Apoi suntem mulțumiți dacă ele ajung la un nivel superior, dar nu uită că au debutat la Progresul Spartac”, spune Gheorghe Marinescu.

Același antrenor continuă: ”Cred că Progresul Spartac este un club aparte. O instituție bazată pe respect și pe o dorință permanentă de progres, de performanță. Mă bucur că pot face parte dintr-un asemenea colectiv”, încheie Gheorghe Marinescu, nu înainte de a-i invita pe suporteri la Stadionul Progresul Spartac pe 5 octombrie, pentru a le vedea pe fete la lucru.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s