Startul de campionat ezitant al Progresului Spartac s-a datorat si evolutiilor mai putin convingatoare din deplasari, acolo unde, facand abstractie de meciul castigat la “masa verde” in prima etapa la Brasov, nu doar ca nu am obtinut victorii, dar nu reusireram sa inscriem nici macar un gol! Auspicii nu tocmai favorabile asadar pentru deplasarea de la Colonesti, la care se adauga si terenul de joc “accidentat”, deloc favorabil jocului de posesie al bleu-albastrilor, dar si absenta puternicului fundas central Leafu, suspendat (deja!) pentru acumularea a patru cartonase galbene.

Jocul a fost pe masura asteptarilor, unul de angajament, gazdele dovedind ca nu degeaba ocupa unul dintre locurile fruntase. Ocaziile nu au fost prea numeroase iar prima dintre ele (neluand in seama golul anulat gazdelor in minutul 15 pentru ofsaid) a aparut abia in minutul 40, cand portarul gazdelor a scos cu greu un sut de la coltul careului de 16 m al lui Stanciu. Din fericire, la scurt timp a venit si deschiderea scorului, Acasandrei reluind puternic din 6 m o minge recentrata cu capul de Stanciu dupa un corner, iar mingea care a lovit bara transversala a cazut in spatele liniei portii si golul a fost validat prompt de arbitrii.

Norocul nu ne-a mai fost potrivnic si la acest meci, o pasa banala la portar sarind din terenul denivelat si intrand in poarta pentru 2-0. Gazdele au presat insistent, mai ales dupa eliminarea lui Lixandru, dar in afara de o cascada de cornere nu si-au creat prea mari ocazii de gol, tot Stanciu, cu doua suturi foarte bune din afara careului, fiind cel mai aproape de un nou gol.

Obtinem astfel prima victorie “afara” dupa o deplasare grea, de lupta. Toata echipa merita felicitari pentru efortul depus, cu mentiuni pentru Voican, la primul meci fara gol primit, si juniorul Milea, care a prins al doilea joc consecutiv de 90 de minute in teren.

Un succes mai mult decat binevenit inaintea a alte doua deplasari foarte grele consecutive, la Slatina si Moreni, cele doua grupari care devanseaza Progresul in clasament!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s