Derby-ul de la Slatina, jucat cu locul I pe masa, s-a ridicat in buna masura la nivelul asteptarilor, cele doua echipe demonstrand, fiecare in felul sau, ca se inscriu cu argumente solide in lupta pentru primul loc.

Progresul a controlat neasteptat de clar ostilitatile in prima repriza, fundasii centrali bleu-albastrii reusind sa blocheze puternicii atacanti slatineni Capata si Vlada, folositi in premiera impreuna, cu ex-rapidistul un pic mai retras. Dincolo, au existat cateva ocazii clare (foto), detasandu-se cele ale lui Acasandrei din startul partidei (liber pe 6 m a incercat o preluare in locul unui sut din prima) si a lui Boiangiu la jumatatea reprizei (singur cu portarul, central, a reluat de putin pe langa).

Venit la primul sut la poarta al slatinenilor, si acela dupa o respingere gresita, golul de 1-0 dinainte de pauza a schimbat complet raportul de forte. Gazdele, cu jucatori de experienta, au prins curaj, au controlat mai bine mingea, iar in aparare nu au mai oferit culoare spre poarta lui Grecu. Golul de 2-0 parea sa fi rezolvat partida, dar o iesire gresita a lui Grecu la un corner i-a dat lui Acasandrei ocazia sa isi puna in valoare lovitura de cap precisa relansand partida.

Cele 17 minute finale nu au adus ocazii la poarta oltenilor, care au tinut bine de minge, ba chiar au ratat si o sansa imensa prin Vlada, singur la 14 m, deposedat printr-un sprint incredibil de veteranul Geana. A venit insa golul de pe final, indelung relatat aici, care a facut – spunem noi – dreptate, Progresul fiind echipa cu mai multe ocazii create (si irosite) de-a lungul partidei. Pentru gazde insa, o egalare venita in al saselea minut de prelungiri, dupa ce au avut 2-0, nu a fost usor de digerat…

Chiar daca s-au bucurat la final, si progresistii au ramas cu un gust amar dupa o prima repriza controlata autoritar. Doar cei de la Moreni au fost fericiti 100% cu acest rezultat, care i-a dus pe primul loc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s