Deși a mai fost, recent, invitat la rubrica Interviuri progresiste, mijlocașul Bebe Geană a fost protagonistul unor faze antologice la meciul de la Slatina, încheiat la egalitate, 2-2. Din acest motiv, Geană este din nou la microfon, explicandu-ne în limbajul elevat caracteristic ce sentimente a trăit la Slatina.

”La ora întâlnirii de la Slatina gazdele erau în fotoliul de lider, dar consider că meciul, în mare parte, a fost controlat de noi. Din păcate nu am reușit să câștigăm cele trei puncte, deoarece au apărut unele greșeli personale nefericite, punctează mijlocașul bleu-albastru”. El a fost autorul unei recuperări magistrale – printr-un sprint uluitor, de 50 de metri – în careu, unde l-a deposedat pe ex-rapidistul Vlada, după care a fost omul potrivit care a blocat o degajare din care a ieșit golul egalizator. Iată cum își reamintește Geană cele două momente de inflexiune ale meciului din capitala Oltului, în rândurile de mai jos.

”Nu credeam că mai ajung în careul nostru, dar primul instinct a fost să îmi reocup poziția în teren, în zonă centrală. Fusesem surprins în tușă, în partea stângă, moment în care m-am repliat rapid. L-am văzut pe Vlada primind la 14 metri de poartă și am încercat deposedarea. Procedeul mi-a ieșit, mingea a fost recuperată de un coleg. Abia după aceea ne-am dat seama cu toții ce pericol a fost la poarta noastră. În timpul meciului, mai ales la un scor nefavorabil, 1-2, nu stai să te gândești la reușitele personale. Important e ca am realizat apoi un rezultat bun, iar astfel efortul meu a contat”. La acea fază Florin Geană a recuperat un ecart de 25 de metri față de Vlada, căruia i-a luat balonul exact în momentul șutului.

”La ultima fază a meciului cineva mi-a indicat să execut eu lovitura liberă. Însă am crezut că este mai bine să bată Donca, iar eu m-am dus în careu. Prima deviere a fost a portarului către poarta oltenilor, a fost o aglomerație în care mai mulți jucători au atins mingea și, la un moment dat, un fundaș a vrut să degajeze și m-a nimerit în genunchi. Mingea a ricoșat către poartă, au respins ei, dar noi am trimis iar către plasă. A fost o fază curioasă, rar întâlnită pe terenul de fotbal, dar ne-am bucurat că în urma ei am reușit să egalăm”.

Geană, la 30 de ani, a început al patrulea sezon consecutiv la Progresul Spartac, fiind printre cei mai vechi jucători ai noștri: „Nu credeam că voi ajunge să fiu considerat veteranul echipei. Deși vechimea nu este mare, patru ani, totuși, alături de Parfeon sunt printre cei care au pus umărul la crearea echipei bleu-albastre si promovarea apoi în Liga a III-a. Au urmat aceste sezoane consecutive, iar echipa s-a legat și a început să aibă un stil propriu de abordare. Acest fapt mă mulțumește, deoarece cred că joc la echipa potrivită pentru mine”, este declarația plină de bun simț a partenerului de dialog.

”Au fost meciuri pe care le-am avut la îndemână, dar am ratat mult și nu am reușit să obținem câte puncte am fi putut. Totuși, seria este echilibrată și cred că orice adversar pe care îl întâlnim se informează cu privire la Progresul Spartac și la jocul nostru. Va fi o luptă acerbă pentru primele locuri, probabil până la ultima etapă”, anticipează întrebarea care se leagă de modul cum s-a adaptat Progresul Spartac la Seria a III-a a Ligii a III-a.

Referitor la meciul cu Tractorul Cetate, Geană afirmă cu siguranță în glas: ”Conjunctura clasamentului ne face să fim favoriți cerți ai acestui joc. Însă trebuie să tratăm cu multă grijă partida, deoarece nu cunoaștem aproape nimic despre o echipă nou promovată. Îi asigurăm însă pe suporteri că vom da totul pentru a câștiga cele trei puncte.”.

Gândurile promovării sunt, evident, prezente în tabăra progresistă. Bebe Geană este optimist, însă păstrează moderația în ton: ”Ne dorim din tot sufletul să promovăm. Mai ales pentru mai tinerii mei coechipieri, lângă care mă simt excelent. Ei au o frumoasă carieră în față și m-aș bucura să îi văd urcând în liga secundă și chiar mai sus”.

Geană este un tip cult ale cărui ocupații de timp liber sunt lectura și teatrul. Acum citește ”Suflete moarte” de Gogol și recent a fost la o piesă de teatru jucată la Bulandra. La final de discuție el dorește să imprime încă un motto progresist, pe lângă cel deja devenit tradițional. De aceea titlul acestui interviu este organic ales și coincide cu ultima frază, care îl are autor pe mijlocașul progresist: ”Fiecare pentru toți”…

 

Un gând despre „”Fiecare pentru toți” – un nou motto pentru progresiști

 1. Admirabil „Bebe” Geana. Depune foarte mult efort, cu inteligență și calm, la fiecare joc.
  Ca și Mircea Donca sau „Cip” Stanciu, este printre cei pe care ii pui pe hârtie automat când faci primul 11. Apoi, vin mai tinerii dar foarte valoroșii lor coechipieri, care de asemenea nu fac economie la efort.
  Rezulta o morisca de pase, cu multe devieri dar și eficient, care incanta ochiul.
  Păcat însă că sunt inca foarte multe ratări, câteodată din poziții imposibil de ratat, de te întrebi cum e posibil sa nu intre mingea în poartă?
  Per ansamblu, echipa de mișcă foarte bine. Dar și foarte multele schimbări de jucători de la un sezon la altul, duc, mai ales la început de campionat, la o scădere a omogenității.
  Felicitări și numai bine, băieți. Sunteți o încântare și o bucurie de cate ori va vedem!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s