Pe vremea lui Balaci și Oblemenco, dar și mai târziu în epoca lui Cămătaru sau Gică Popescu, umbla o vorbă în fotbalul românesc, conform căreia ”dacă nu ai trei olteni în echipă, nu ai echipă”. Noi avem unul, pe juniorul Albert Ispas, care a și marcat, culmea, în poarta doljenilor de la Tractorul Cetate, primul său gol la seniori, în campionat. Vârful de atac care îl idolatrizează pe argentinianul Leo Messi mai înscrisese, pentru Progresul Spartac, în partida de Cupa României de la Moreni. El însuși povestește cum este să înscrii la seniori: ”Este un sentiment aparte. Pentru orice atacant, golul reprezintă bucuria supremă. Sper să înscriu de cât mai multe ori pentru Progresul Spartac”.

Recrutarea pentru bleu-albaștri a lui Ispas este o poveste inedită, spusă chiar de interlocutor: ”În vară evoluam la echipa de juniori republicani de la Academia Gică Popescu din Craiova. Am avut un amical cu Progresul Spartac, iar ulterior am fost anunțat de antrenorii de la Academie că sunt dorit la București. Desigur că am acceptat această nouă provocare, în condițiile în care mi s-a oferit șansa de a juca la o echipă foarte bună, cu pretenții de promovare”. De fapt, Ispas ne-a oferit și jumătate din răspunsul la o întrebare pe care o intuia: cum este la Progresul Spartac? Tot el a continuat: ”Organizarea este impecabilă, iar băieții din echipă sunt realmente extraordinari. M-au ajutat foarte mult să mă adaptez și să ating maximum de randament”.

Fiind încă la juniori, el este folosit și la republicani. Cum descrie Albert ispas situație, aflați în frazele care urmează: ”Este foarte bine că sunt mereu în priză. Când nu prind echipa la seniori, automat sunt pe raportul de joc la juniori republicani. Important este că pe lângă antrenamente am și posibilitatea să joc săptămânal, indiferent de nivel, să marchez goluri și să capăt experiență într-un ritm accelerat. Mă ajută foarte mult și faptul că la Progresul Spartac se utilizează, în genul marilor academii, un sistem tehnico-tactic unitar la echipele de juniori, ca și la seniori”.

Cum Progresul Spartac a fost mutată într-o altă serie geografică, întâmplarea face ca, la un moment dat, echipa noastră să se confrunte cu satelitul Universității Craiova, echipă emblematică pentru orice oltean: ”Visez ca într-o zi să joc pe Centralul din Bănie. Poate chiar cu Progresul Spartac, împotriva Craiovei. Pentru mine meciurile cu Universitatea II vor fi de două ori mai importante și sper să marchez în ambele. Fotbalul, pentru olteni, se conjugă la perfectul simplu. Pentru mine, actualmente, Progresul este la perfectul simplu, adică noua mea casă”, ne spune tânărul vârf.

Albert Ispas s-a mutat și cu școala la București, pe filieră progresistă, fiind elev în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic ”Dinicu Golescu”. El urmează, în vară, să susțină examenul de bacalaureat. Conducerea Progresul Spartac urmărește, ca și în cazul celorlalți tineri, cu mare atenție situația lor școlară și dezvoltarea educațională.

La final, Albert ne mai spune doar atât: ”Transferul la Progresul Spartac este cea mai importantă realizare a carierei mele. Sper să fiu la cote maxime în fiecare meci”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s