Următoarea noastră adversară, Flacăra Moreni, are o istorie foarte interesantă fiind, alături de Progresul Spartac și de SR Brașov, una dintre echipele de tradiție ale seriei.

Morenarii s-au înființat în 1922, sub numele de Astra Moreni, la inițiativa inginerilor britanici și olandezi care veniseră în micuța localitate dâmbovițeană, pentru a lucra în industria petroliferă. Apoi, în anii comunismului, grație implicării substanțiale a fostului general de securitate Tudor Postelnicu, originar din Moreni, Flacăra a promovat în prima ligă și a devenit una dintre cele mai bune echipe românești. În sezonul 1989-1990, Flacăra Moreni a jucat în primul tur al Cupei UEFA, fiind eliminată de puternica formație portugheză FC Porto, cu 2-0 și 2-1. Meciul de la Porto a fost urmărit de 25 000 de spectatori, în vreme ce la Moreni, la singurul meci internațional de pe teren propriu, s-au strâns 8 000 de oameni.

După Revoluția din 1989, Flacăra Moreni a avut un declin care a dus-o înapoi în ligile inferioare. Printre jucătorii notabili care au evoluat la Moreni, de-a lungul timpului, se numără Dudu Georgescu, Marin Dragnea, Beldie, Lică Movilă, Gabriel Paraschiv, Marian Pană, Tene, Marian Savu, Tirchineci, Timiș, Daniel Tudor, Viscreanu, Purdea, Lala, Marcu și alții.

Actualmente, echipa evoluează sub comanda fostului fotbalist gălățean Gabriel Paraschiv, originar din Moreni. Flacăra a promovat la finele sezonului 2015-2016 din Liga a IV-a – dupa un baraj cu … Vointa Crevedia – și se află la cel de-al patrulea sezon consecutiv în seria a III-a din Liga a III-a. Clasările anterioare au fost, în ordine, locurile 5, 6, respectiv 11.

Căpitanul echipei este fundașul central Eugen Matei, iar atacantul Claudiu Niculăescu a fost trimis, sub formă de împrumut, de conjudețeana Chindia Târgoviște, din Liga I.

Flacăra Moreni a avut un parcurs bun, de regularitate, eliminându-ne din Cupa României, la Moreni, cu scorul de 3-1. Flacăra Moreni ocupă locul 3 în clasament, cu 19 puncte și golaveraj 18-12, dar vine după un eșec usturător, 1-5 la Slatina, așa că meciul contra bleu-albaștrilor poate fi o ocazie de reabilitare față de suporteri.

Despre Flacăra Moreni, în 2005 Gheorghe Ilinca a scris o carte intitulată ”Istoria fotbalului morenar”. Culorile tradiționale ale echipei sunt galben și albastru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s