Progresul Spartac a ajuns la al treilea an in Liga a III-a, in fiecare dintre acestia fiind angrenata in lupta pentru primele locuri. Pana in acest an, in seria a II-a, bleu-albastrii au avut parte de adversare cu nume, Farul si Rapid, si cu evolutii solide, cu putini pasi gresiti.

Astfel, in campionatul 2017-2018, Farul a incheiat campionatul de 26 de meciuri cu doar patru egaluri si o infrangere (celebrul 0-7 la Progresul). Ai nostri au tinut pasul pana cu doua etape inainte de final cand au cedat la Modelu si au pierdut promovarea. Per total progresistii au realizat 62 de puncte din 78 posibile.

In al doilea an, Rapidul a ridicat nivelul si mai sus, incheind cu doar trei egaluri (unul la Popesti si doua cu Afumati) si o infrangere (evident, la Progresul!) in 28 de etape. Cu 60 de puncte din 84, Progresul Spartac a incheiat pe locul 3.

In acest an, mutata in seria a III-a, Progresul Spartac pare sa aibe ca principala rivala in lupta pentru primul loc pe CSM Slatina, echipa cu buget si lot la nivelul Farului sau Rapidului de anii trecuti. Dar iata ca, dupa doar 11 meciuri, cele doua fruntase ale clasamentului au deja cate 11 puncte pierdute (patru egaluri si un esec) – tot atatea cat Farul intr-un an si deja mai multe decat a cedat Rapidul intr-un campionat intreg! Sigur, echilibrul din aceasta serie, in care nu gasim victime sigure gen Victoria Traian, Delta Tulcea, sau in acest an Recolta Gh. Doja, este evident, dar e clar ca si prestatiile echipelor cu pretentii nu au fost intotdeauna la nivelul asteptarilor.

Lupta pentru primul loc in acest an va fi una extrem de interesanta, in care o echipa precum U Craiova 2, la care apar uneori nume grele de la prima garnitura, poate avea un cuvant important. Progresul poate momentan sa fie multumita cu faptul ca, dupa un start sub asteptari, a reusit sa isi intre in ritm si chiar sa preia, fie si la golaveraj, prima pozitie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s