beldeanu

Exact pe 2 noiembrie 1971, Aurică Beldeanu, marele mijlocaș de mai târziu al Universității Craiova, debuta în Divizia A, având puțin peste 17 ani. Primul său meci în elită a fost pe ”23 August”, la Progresul, într-un derby bucureștean considerat în deplasare, cu Dinamo, încheiat la egalitate, 1-1.

Din tăietura de ziar ”Sportul popular”, atașată acestui articol, deslușim echipa progresistă aliniată în acel meci: Manta – Viorel Popescu, Măndoiu, Grama, Constantinescu, Năstase, Beldeanu, Țarălungă, Alecu (min. 65 Matei), Ciolcă, Decu (min. 60 Radu Ionescu).

Debutantul Beldeanu a fost notat cu 7 pentru evoluția sa, terminând partida în teren. Dinamoviștii au deschis scorul în minutul 71 dintr-un penalty transformat de Dumitrache, iar Ghergheli și-a înscris în proprie poartă, în minutul 89.

Beldeanu a jucat până în 1972 la Progresul București, punând umărul și la promovarea pe prima scenă a progresiștilor, din 1970. A plecat apoi la CSM Reșița și de acolo la Universitatea Craiova, unde a cucerit două titluri naționale și patru Cupe ale României.

Aurică Beldeanu are 18 selecții la echipa națională a României, pentru care a marcat patru goluri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s