In ciuda suportului fanilor, printre care peste 100 de copii si antrenori de la Progresul Spartac, echipa națională de fotbal a României a irosit șansa preliminariilor de a se califica la Campionatul European din 2020.

Pe Arena Națională, tricolorii au cedat cu 2-0, fără drept de apel, în fața Suediei. Golurile au fost marcate în prima repriză de Berg și Quaison, după care vikingii au prestat un joc bun, de conservare a rezultatului.

Tricolorii nu mai au astfel nici o șansă matematică de a merge mai departe.

Ar mai fi totusi opțiunea play-off-ului din Liga Naționilor, care se va disputa în martie 2020. Pentru a ajunge în play-off, România devine suportera Austriei, care trebuie să se califice direct la Euro 2020, în dauna Sloveniei și Macedoniei de Nord. Slovenia are 16 puncte, în vreme ce naționalele ex-iugoslave au câte 11, iar în această seară, în urma meciului Austria – Macedonia de Nord, se poate rezolva această problemă.

În cazul în care vor ajunge la baraj, tricolorii vor juca semifinala în deplasare, fie cu Scoția, fie cu Islanda.

România mai are un meci, doar pentru palmares, pe 18 noiembrie, împotriva Spaniei, pe Stadionul celor de la Atletico Madrid, Wanda Metropolitano.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s