Astazi a avut loc conferinta extraordinara a UEFA, care a decis amanarea EURO 2020 cu un an, pentru vara lui 2021, pentru a permite finalizarea tuturor competitiilor sezonului in curs.

Ulterior, presedintele FRF, Razvan Burleanu, a sustinut o video-conferinta de presa in care s-a referit la posibilitatile de continuare a sezonului fotbalistic intern.

“În momentul de față, la nivelul Ligii 1, mai sunt de disputat 8 etape din play-off, 12 din play-out, 14 etape din liga a 2-a și a 3-a. În Cupa României, mai avem nevoie de 2 date disponibile: pentru semifinale și finală. Trebuie să luăm în considerare și barajul de promovare în Liga 1. Lucrăm în prezent pentru scenariile conform cărora vom relua Liga 1. În cel mai bun caz, competiția se va relua la finalul stării de urgență (n.r. 19 aprilie), iar cea mai pesimistă situație prevede reluarea jocurilor pe data de 13 iunie. Dacă situația se va înrăutăți, vom apela la minigrupe sau meciuri eliminatorii.

Fotbalul se va relua cu porțile deschise doar în momentul în care vom ști sigur că siguranța jucătorilor, a staff-ului și a publicului nu este în pericol. Vreau să invit pe această cale toți membrii fotbalului românesc la solidaritate în zilele următoare. Vom participa activ alături de Guvernul României și UEFA pentru sustenabilitatea tuturor proiectelor necesare”.

Concluzia este ca la acest moment se doreste incheierea tuturor competitiilor interne in desfasurare prin programarea jocurilor la foc continuu in mai – iunie acest an. Ramane de vazut insa daca actuala criza a coronavirusului va permite reluarea activitatii fotbalistice la inceputul lunii mai, care este considerata data limita de start care ar permite finalizarea intrecerilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s