Victoria de la Borcea deschide o serie grea, de 6 meciuri in 3 zile pentru bleu-albastrii. Din fericire Voluntari II nu mai are vedetele din tur (Balan, Voicu, Tudorica) si, chiar daca victoria nu se contureaza usor, cele trei puncte ne mentin in „plasa” celor de la Farul. Notabila si revenirea cu gol a lui Ditu, care isi recastiga si postul de titular pe care il va pastra pana la sfarsitul returului.

Urmeaza un nou joc acasa, cu ultima clasata, Victoria Traian, si aceasta cu un nivel evident celui din tur. La pauza, tabela arata un surprinzator 1-1, prilej pentru Andrei Erimia sa faca trei schimbari inainte de reluare, iar doua goluri venite rapid ne-au adus o noua victorie. Vestea mare vine insa de la Ramnicu Sarat, unde Farul nu reuseste decat un 2-2 si ramane la egalitate de puncte cu noi inaintea partidei directe. („Legenda” spune ca echipa din Constanta isi „asigurase” lejer punctele pana la acest meci, dar antrenorul principal Petre Grigoras a cerut sa aiba si un meci „pe bune” inainte de confruntarea decisiva cu Progresul Spartac… desigur, noi nu credem in astfel de zvonuri…). In orice caz, sperantele progresiste renasc, un egal la Constanta readucand practic bleu-albastrii in fruntea clasamentului pe baza rezultatelor directe favorabile.

Si vine derby-ul de la malul marii, cu 5000 de oameni in tribuna (foto) – ramas pana azi recordul de asistenta la un meci al Progresului Spartac. Repetam startul de la Slobozia incasand gol in secunda 30… Revenim, ne cream ocazii prin Ditu, Boiangiu, Tudorache (bara!) sau Stanciu dar si gazdele au doua sanse uriase de 2-0, la una Bogdan Grigore respingand de pe linia portii iar la cealalta Raduta ajungand tot pe linie o minge cu care Dragu il lobase elegant. Vine insa egalarea, dupa un corner, reusita de golgeterul Stanciu, si apoi rezistam eroic timp de 30 de minute asaltului farist. 1-1 scor final si Progresul Spartac devine favorita la primul loc, cu conditia sa nu mai faca nici un pas gresit in cele 6 meciuri ramase pana la final!

Primul hop, cu echipa din Ramnicu Sarat este trecut fara prea multe emotii, scor final 3-1, intr-un meci cu in care toate cele patru goluri s-au marcat in primele 15 minute. Farul castiga lejer la Tulcea si mentine presiunea asupra noastra.

Rezumatul meciului de la Constanta este disponibil accesand link-ul urmator:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s