”Cu siguranță, chiar dacă a fost un final nefericit, îmi voi aduce aminte sincer cu plăcere, și cred că toți care am fost implicați în proiectul acelui sezon de la jucători, antrenori, patron, suporteri (cu care ar fi trebuit sa încep deoarece au fost cel puțin pentru mine neașteptat de frumoși) și ceilalti care au fost in preajma clubului, trebuie să fim mândri de ce am realizat. Pentru mine a fost una din cele mai frumoase perioade din carieră, poate chiar și peste perioada petrecută la Liga1 fiindcă am întâlnit oameni preocupați, devotați, corecți și care voiau să se bucure de plăcerea jocului și după de restul. În retur cred că fiecare în sinea lui se gândea că noi, o echipă „mică” față de Farul, chiar avem tăria de a depăși fiecare obstacol pus în cale și chiar au fost multe obstacole din mai multe considerente, dar țin minte că spuneam toți un singur lucru: hai să luam pas cu pas fiecare antrenament sau meci și să nu ne rupem in figuri să rămânem Noi și atât.”

Am început abrupt, cu declarația fostului jucător progresist Alexandru Apostol, recuperarea memoriei ce ține de returul sezonului de LIga a III-a, 2017-2018. Vorbele sale au fost prea frumoase, prea pline de conținut, ca să mai fie nevoie de vreo introducere.

Deși era fundaș central, printre altele, Apostol a jucat cu trei cartonașe galbene încărcate în statistică, fără a mai lua vreunul în primăvară. Acest lucru i-a permis, de altfel, să devină singurul din lot care a bifat 26 de meciuri în acea ediție de campionat. ”Nu a fost nici un fel de presiune indiferent cât de mult aș fi jucat și pe ce poziție. Nu sunt un tip foarte dur, probabil o presiune era pe atacantii sau jucătorii adversi, primind sarcini de la antrenori să îmi stimuleze mai mult partea negativă, dar nu reușeau, doar mă amuzau”, spune Apostol.

Pus să nominalizeze un moment aparte al acelui retur, Apostol refuză politicos: ”Tot sezonul a fost plăcut, atrăgător publicului prin lupta „corp la corp” dusă cu Farul și din fiecare meci poți desprinde memorii pe care tinzi sa le reții și să le povestești, iar din acestea vreau să vă readuc tuturor aminte de bucuria noastră după golul doi marcat în deplasare la Axiopolis (fiecare și-a aruncat zâmbetul larg peste colegul lui mai mult ca deobicei)”.

Polivalența lui Apostol, care a jucat pe toate posturile, mai puțin portar, a surprins pe mulți. Explicația îi aparține lui însuși: ”Am primit o întrebare de genul, aproape în fiecare an indiferent de echipa la care eram atât din partea oamenilor din fotbal cât și din a unor persoane sau prieteni din exterior. Am fost crescut în ideea asta de a putea să evoluez pe mai multe poziții și mi-a plăcut de mic. Nu m-am ferit niciodată de provocări și nici de anumite tactici ale antrenorilor. Remarc și voi remarca întotdeauna în plus un jucător care e polivalent și se adaptează foarte repede noilor decizii sau situații”.

Despre ce va urma, Apostol vorbește tot cu tâlc: „Dacă nu mă înșel Progresul o să vină la noi la Balotesti pentru următorul meci – asta dacă se va mai juca fotbal pe plai românesc în următoarea perioadă. Nu mă încearcă vreun sentiment anume, mă voi bucura de revederea cu foștii colegi, antrenori, etc. Le voi da gol, vom câștiga, ne salvăm de la retrogradare iar ei sper totuși că vor promova, dar, mă repet, întâi de toate să avem răbdare și să sperăm că se mai joacă fotbal”.

Ultima urare a lui Alexandru Apostol, înainte de a se despărți de cititorii site-ului nostru, pe care în continuare îl urmărește, este cea de mai jos:

”Mulțumesc, sănătate tuturor să trecem cu bine peste această nebunie și Progresul să promoveze…a încă ceva: mai puțin tv vs breaking news”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s