Retrospectiva turului ediției anterioare de campionat este împrospătatî de unul dintre artizani. Mijlocașul Leonard Boiangiu și-a reamintiti câteva dintre momentele-cheie ale acelei perioade:

”Am început cu un meci foarte bun, pe Giulești. Noi nu eram obișnuiți să jucăm cu atâta lume în tribună, așa că am intrat timorați. Apoi a apărut presiunea succesului, după golul senzațional marcat de Donca. Am fost aproape de un rezultat mare care, cu siguranță, ar fi schimbat radical configurația acelui tur de campionat”, spune fotbalistul legitimat actualmente la Progresul Spartac.

”Începutul a fost de coșmar. Am mers din rău în mai rău. la un moment dat aproape că ne pierduserăm încrederea în forțele noastre. Antrenorul Andrei Erimia ne-a liniștit însă spunându-ne că vor veni și victoriile. A avut dreptate, dar nouă ne-a rămas tuturor în minte seria aceea neagră în care nu am câștigat. Promovarea atunci s-a pierdut”, completează tânărul fotbalist.

Progresul Spartac a jucat în toamna lui 2018 și în Cupa României. Are cuvântul, pe marginea acestui subiect, Leo Boiangiu: ”Nu ne așteptam să ajungem atât de sus. Am jucat în 16-imile de finală cu Universitatea Cluj-Napoca. Ne-ar fi plăcut să dăm peste o echipă de primă ligă, dar și cu Șepcile Roșii a fost bine. Ne-au surprins la faza la care au avut penalty, însă per ansamblu cred că am făcut un meci bun. Poate dacă la acel corner înscria Stanciu, în prelungiri orice se putea întâmpla. Oricum parcursul din Cupa României ne-a redat moralul și, poate nu întâmplător, când am ieșit din această competiție ne-am reglat tempo-ul și în campionat”.

Leo Boiangiu a marcat atunci trei goluri: unul în cupă, cu CS Afumați, alte două în campionat, cu Făurei și Medgidia. Două dintre ele, cu Afumațiul și cu Medgidia, poartă o amprentă personală, fiind reușite cu acel „cârlig” din poziție cu spatele la poartă. Ne explică rețeta de succes chiar marcatorul: ”Noi avem o schemă pe care am exersat-o la antrenamente. Donca bate aut pe Ciprian Stanciu, iar acesta încearcă să întoarcă spre mine. De câteva ori a ieșit”.

Un meci special în turul de campionat la care facem referire a fost cel câștigat de noi pe teren propriu cu 1-0, în fața celor de la SC Popești Leordeni. Cel mai bine sintetizează tot Boiangiu: ”Aveam o ambiție deosebită să câștigăm acel meci. Eu veneam chiar de la Popesti Leordeni și voiam să îl înving pe fostul meu antrenor, Viorel Dinu. Plus că tatăl meu este conducător de club chiar la SC Popești-Leordeni. La cina dinaintea meciului țin minte că mă tachina spunându-mi că ne vor bate acasă la noi. Roata s-a întors și la masa de după meci eu am fost cel care a zâmbit”.

Concluzia turului de campionat, intercalat cu meciurile din Cupa României, îi aparține tot interlocutorului nostru, Leonard Boiangiu: ”Cred că am pierdut startul. Acele puncte pierdute nu au mai putut fi recuperate. Ne-am dat seama însă că putem folosi acel campionat pentru crearea unei echipe puternice, cu care să atacăm acum promovarea. Și cred că așa s-a întâmplat. Să nu uităm că apoi am câștigat returul, iar acum suntem în fotoliul de lider. Păcat că s-a întrerupt campionatul, deoarece eram într-o formă foarte bună”.

Întrebat la final dacă așteaptă revenirea în iarbă, Leo a răspuns fără echivoc: ”Visez că sunt iarăși la antrenamente și la meciuri. Va veni cât de curând și acel moment. Multă sănătate tuturor!”.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s