Fundasul central Danila Parfeon (ultimul din dreapta in foto) a purtat in amicalul de la Chiajna banderola de capitan de echipa, in absenta lui Eugen Lixandru, care a avut de sustinut examene la facultate. Nu a fost o premiera pentru cel mai vechi component al lotului progresist, care a avut acest rol si in returul primului sezon de Liga a III-a, inainte de a o preda lui Ciprian Stanciu pentru urmatorii doi ani.

Dar banderola a fost se pare un stimulent pentru Parfeon, care a reusit, dupa un meci excelent, incununat si de golul egalizator, sa “sparga” recordul de punctaj in statistica Instat, unde prestatia sa a fost evaluata la 300 de puncte. Precedentul maxim ii apartinea lui Lixadru la meciul din tur cu Voluntari 2, 293, si fusese egalat de Pacionel chiar la amicalul anterior cu Unirea Slobozia.

Asa cum suporterii nostri stiu deja, Parfeon este elevul lui Andrei Erimia inca de la 7 ani, incepand fotbalul la Progresul vechi, in Cotroceni, si avand practic un singur antrenor pe durata intregii sale cariere de pana acum. De altfel, managerul progresist, care ii remarcase prestatia de exceptie inca dinainte de a afla “opinia” INSTAT, considera ca fundasul nostru ar putea evolua fara probleme chiar si la nivelul primei ligi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s