La a treia incercare in cinci ani, Progresul Spartac reuseste o promovare istorica, sarbatorita indelung ieri seara.

Managerul – presedinte – patron Andrei Erimia a fondat acest club in 2014, avand in spate doar vreo cateva zeci de copii si parinti acestora. In 2015-2016 clubul a avut echipa inscrisa in liga a V-a bucuresteana, pentru ca in 2016-2017, odata cu gasirea unui sprijin financiar mai consistent, sa avanseze in liga a IV-a, pe care a si castigat-o detasat si a obtinut promovarea in Liga a III-a dupa un baraj de pomina cu Crevedia.

In primul an de liga a III-a Progresul a fost la 90 de minute de o a treia promovare consecutiva, un alt meci memorabil, de data asta in sens negativ, la Modelu, spulberand sperantele bleu-albastrilor de a devansa Farul, pe care in meci direct o umilise cu un incredibil 7-0! In urmatorii trei ani, Progresul a fost mereu devansata de nume grele precum Rapid, Slatina sau Steaua, dar anul asta, cu un culoar ceva mai favorabil, a dat in sfarsit lovitura.

“Am fost incredibil de stresat dupa meciul de la Tunari si pana la retur. Toata lumea, inclusiv colegii de la licenta PRO cu care m-am vazut luni la FRF, ma felicita pentru promovare, iar eu stiam ca mai avem un meci intreg de jucat”.

“Am fost nervos inclusiv in prima repriza cand mi s-a parut ca am fost dominati, desi azi noapte, revazand meciul, am constat ca de fapt am controlat destul de bine ostilitatile”.

“Pentru mine este un vis implinit si vreau sa multumesc tuturor celor care au crezut in mine in aceasta perioada, si in special sotiei care m-a sustinut neintrerupt si fara rezerve.”

“Avem o generatie de exceptie la 2004, campioana nationala anul trecut, care ne-a adus 5 goluri (din totalul de 9) si doua assist-uri in meciurile cruciale din baraj. Bineinteles, veteranii au dus greul, si vreau sa ii felicit pe toti, fara exceptie”.

“Nu anticipez modificari majore la nivelul lotului pentru sezonul viitor, ne vom baza pe nucleul care a reusit promovarea. Vor fi poate 2-3 “repatrieri” si poate tot atatia tineri lasati liberi de echipele de prima liga din Bucuresti sau Ilfov – in functie si de resursele financiare pe care le vom avea la dispozitie”.

“Va fi greu, dar frumos la liga a II-a, si este pentru noi toti un vis implinit!”

2 gânduri despre „Vis implinit pentru Andrei Erimia

Lasă un comentariu