Pentru a prefata debutul la Liga a II-a al Progresului Spartac, nici un jucator al echipei nu poate fi mai potrivit decat Danila Parfeon, cel care este prezent constant in primul unsprezece de sase ani incoace, de la startul aventurii progresiste.

Folosit ca fundas central sau fundas lateral, Danila se remarca, la 24 de ani, si prin performanta incredibila ca, pe toata durata carierei sale fotbalistice inceputa la 8 ani in Parcul cu Platani din Cotroceni, sa fi avut un singur antrenor, pe Andrei Erimia. Ca a fost Progresul original, AFC Progresul care a aparut in liga a IV-a dupa faliment, Progresul Spartac sau chiar, pentru un an, 2015-2016, Regal Sport in liga a cincea bucuresteana, Parfeon l-a urmat cu incredere pe Andrei Erimia in toate aventurile sale de pana acum!

In cei sase ani cu Progresul Spartac, fundasul firav si naiv pe care candva jucatorii cu experienta de la Olimpic Bucuresti il faceau sa zboare mereu pe sub minge cu cate un branci discret intr-un meci de pomina pe Rocar, a devenit un aparator puternic si rapid, care ar putea evolua ca titular fara probleme la cel putin jumatate din echipele primei ligi.

Sezonul trecut, Parfeon a fost unul dintre eroii principali ai promovarii, fiind cel mai bun jucator conform INSTAT in “dubla” semifinala cu Popesti si deschizand scorul in returul cu Tunari. Alaturi de Lixandru si Silvian Matei, el face parte din ceea ce Andrei Erimia a numit cu umor “sfanta treime” progresista fara de care nu putea concepe echipa de start bleu-albastra.

Dar sa ii dam cuvantul pentru “avancronica” sezonului:

“Promovarea noastra a fost una deplin meritata, de cativa ani ne am tot luptat si am ajuns in primele locuri cu adversari de top. Anul acesta am avut un tur-retur, un playoff, doua baraje, deci nu a fost doar o intamplare faptul ca din cele 100 de echipe, am reusit sa fim una din cele 5 care au promovat.

Am fost inca de la inceput cu Progresul pentru ca am gasit aici o echipa unita, o echipa care isi doreste mereu sa castige, colegi care m au sustinut mereu, pot spune ca mi au fost ca o familie.

Probabil m am atasat atat de mult de clubul asta deoarece am inceput fotbalul in Cotroceni, acolo am fost prima data pe un stadion sa vad un meci adevarat, acolo am invatat sa pun piciorul pe minge.

Sunt convins ca vom face o figura frumoasa anul acesta in liga secunda si ii vom surprinde pe multi”.

Un gând despre „Danila Parfeon – fotbalistul cu un singur antrenor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s