Ciprian Stanciu a ales in iarna sa revina la Progresul, dupa doi ani si jumatate la Minaur Baia Mare, pentru a demonstra ca a ramas acelasi atacant cu instinctul golului din anii petrecuti sub culorile bleu albastre.

Ieri, el s-a luptat in permanenta cu apararea adversa si, mai ales in ultima jumatate de ora, cand i s-au alaturat in atac Tudorache si M. Andrei, a fost un real pericol pentru poarta Viitorului. In minutul 67, o centrare pe jos a lui Tudorache l-a gasit liber in careu, dar sutul violent a trecut peste poarta, pentru ca peste 7 minute capitanul progresist sa il serveasca altruist pe Leafu in 6 metri, dar “capul” blondului fundas a lovit transversala. A venit insa minutul 81, cand Lixandru a patruns inspirat prin centru si l-a gasit pe “nouarul” bleu-albastru liber in careu, iar Stanciu a preluat scurt si l-a executat cu sange rece pe portar pentru 1-0.

Golul de ieri este al patrulea in noua meciuri pentru Stanciu, cu care ii egaleaza in clasamentul golgeterilor Progresului pe Sandru, Tudorache si Lixandru, acestia evoluind insa la echipa pe toata durata campionatului. Iar daca punem la socoteala cele doua goluri inscrise in tur pentru Minaur, el este jucatorul progresist cu cele mai multe goluri in actualul sezon al ligii secunde. Si, chiar daca stim ca Stanciu si-ar fi dorit din toata inima ca fosta si actuala lui echipa sa se salveze impreuna, cele patru goluri reprezinta si un “mesaj” usor de citit pentru clubul care l-a pus prea repede pe liber si acum este deja in liga a treia…

Este interesant de remarcat si faptul ca, in afara de Tudorache, toti ceilalti trei golgeteri progresisti au trecut pe la viitoarea adversara din baraj, Metaloglobus! Iar in lotul actual echipa din Pantelimon il are pe un alt jucator care s-a remarcat in tricoul bleu-albastru, Razvan Milea, care a mai dat (si pierdut) un baraj contra Progresului si anul trecut, jucand pentru Tunari.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s