Introduse de cativa ani si la noi, barajele de promovare / retrogradare aduc un plus de dramatism competitiei, decizand in 180 de minute soarta unui intreg sezon pentru formatiile implicate. Ca o paranteza, e greu de inteles in acest context cum de nici o televiziune nu a fost interesata sa transmita partida decisiva pentru supravietuirea in Liga a II-a dintre Progresul si Metaloglobus.

90 dintre cele 180 de minute au trecut deja, iar echilibrul perfect se mentine, dupa o prima intalnire in care bleu-albastri au dat totul, au avut avantaj si au ramas cu regretul ca au trecut pe langa o mare victorie. Progresul a fost si a ramas outsidera acestui baraj, in fata unor adversari cu un lot solid, format din jucatori cu experienta inclusiv in ligile superioare. Dar, dupa prima intalnire, a demonstrat ca se poate bate de la egal la egal cu Metaloglobus, si ca soarta acestui baraj va ramane in suspensie pana la sfarsitul celor 90 sau poate chiar 120 de minute ale returului.

Indiferent de deznodamant, clubul nostru poate fi mandru de acest prim sezon in Liga secunda din scurta sa istorie. S-a mai spus de multe ori asta, dar sentimentul general este ca un plus de noroc si/sau inspiratie, dar mai ales posibilitatea de a disputa meciurile de acasa pe stadionul din Vrabiei, ne-ar fi putut aduce o pozitie superioara in clasament, care sa ne scuteasca de emotii. Chiar si asa, ramanem cu cateva victorii frumoase – cu FC Brasov, Ripensia, Dumbravita, precum si din deplasarile de la Timisoara sau Tg Jiu, cu remizele meritorii in fata unor echipe din playoff – Otelul, Gloria Buzau si Unirea Dej, sau cu recordul de scor al campionatului inregistrat contra Unirii Constanta. Suntem inca in lupta pentru supravietuire in timp ce cluburi cu bugete, organizare si experienta net superioare, precum Ripensia, Poli sau Minaur, au retrogradat deja.

Mai sunt 24 de ore pana la ultimul meci al sezonului, in care stim ca baietii vor da totul pentru a invinge. Dar, ca suporteri, trebuie sa nu uitam ca de partea cealalta este o echipa puternica, Metaloglobus, care isi doreste succesul la fel de tare ca si noi, si ca mingea de fotbal pare de multe ori sa aiba o vointa proprie, o diferenta de un centimetru intre o bara si un gol putand fi uneori suficienta pentru a transa o batalie echilibrata.

Va asteptam pe toti cei care ne-ati fost alaturi in ultimii ani maine la Buftea in tribuna pentru a ne bucura de finalul unui campionat istoric pentru toata suflarea bleu-albastra. Progresul, tot inainte!

Lasă un comentariu