Drept la replică față de articolele apărute recent în presă despre cele întâmplate sâmbătă la meciul de baraj nedisputat.

Ca urmare a unei erori umane (care rămâne de stabilit dacă ne aparține doar nouă), clubul Progresul Spartac a fost sancționat cu pierderea, 0-3, a meciului cu Voința Crevedia 2, din cadrul primului tur al barajului de promovare la liga a treia, pentru neasigurarea corespunzătoare a asistenței medicale. Facem precizarea că la meci se aflau totuși prezenți un medic și doi asistenți dar oficialii partidei au considerat că este nevoie de DOI medici.
Cu această ocazie, media a preluat, din păcate fără nici o verificare, denigrări grave ale clubului nostru lansate de rivali sau foști rivali învinși de noi în campionatul 2016-2017.

Progresul Spartac a câștigat sezonul regulat cu linia de clasament 28 meciuri, 26 victorii, 2 egaluri, 0 înfrângeri, la o distanță de 18 puncte (!) față de echipa de pe locul 2. A urmat apoi și un playoff în patru, cu un singur tur, în care a câștigat pe teren toate cele trei jocuri disputate. Niciunul din jucătorii folosiți pe parcursul competiției nu se află în stare de suspendare nici la AMFB nici în evidența unui alt AJF.

Cât despre dreptul de participare în campionatul Bucureștiului, acesta nu face obiectul nici unei contestări și nu a fost pus de nimeni în discuție nici în 2015-2016, când am evoluat la liga a V-a, și nici pe toată durata toamnei trecute, până când a devenit evident că Progresul Spartac este detașat cea mai bună echipă din competiție, și că este principala favorită la câștigarea campionatului. Clubul are sediul în București, deține CIS regulamentar (vezi foto) și este afiliat (provizoriu) la AMFB.

Ne-am fi dorit mai multă responsabilitate din partea mediei centrale, care în dorința de titluri senzaționale („circ penibil”, „bataie de joc mondiala”!!) preia cu nonșalanță acuzații nefondate care aruncă cu noroi pe munca de un an a unui grup de oameni pasionați, talentați și care și-au propus să realizeze ceva la nivelul la care evoluează.

Cu stimă,
AS Progresul Spartac 1944.

Un gând despre „COMUNICAT

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s