img_3968Intrucat presa ne anunta ca CSM Slatina doreste sa depuna memoriu impotriva arbitrajului de vineri, acuzand golul anulat lui Vlada si golul acordat in prelungiri Progresului, dorim sa ne exprimam mai jos si punctul nostru de vedere.

Meciul de la Slatina a fost unul de lupta, intre doua formatii valoroase ale seriei, cu multe goluri si, desigur, cu multe faze controversate. Pe toata durata partidei, cat si dupa incheierea acesteia, am apreciat atitudinea celor de la CSM, care au avut de digerat o rasturnare de scor pe final de meci, cu gol decisiv marcat in minutul 95:19 (nici 90+5 nici 90+7…). Nu doar la final, ci si pe toata durata jocului, atitudinea de pe teren a fotbalistilor gazda (multi dintre ei cu evolutii in esaloanele superioare – V. Gheorghe, Cotiga, Vlada, Grecu, Capata) a fost una extrem de corecta, lipsind duritatile si momentele de tensiune. Cel putin in trei faze importante (gol anulat la Vlada in min 54, gol acordat pentru Slatina la D. Oprescu in min.58 pe motiv ca MINGEA A DEPASIT LINIA PORTII, LA SEMNALIZAREA TUSIERULUI, si autogol acordat la Scheau in minutul 95:19 pe motiv ca MINGEA A DEPASIT LINIA PORTII, LA SEMNALIZAREA TUSIERULUI) arbitrii au avut de luat decizii grele, la limita, iar protestele fata de respectivele decizii aproape ca nu au existat!

Filmarile realizate de la centrul terenului cu o camera fixa, in absenta unor camere in zona careului, dar si a goal line technology, e greu de crezut ca ar putea fi edificatoare si ar putea constitui o baza pentru verdicte categorice. Iar cele 19 secunde jucate peste cele 5 minute de prelungire acordate initial au venit in contextul in care lovitura libera care a dus la golul egalizator a fost fluierata in minutul 94:20, dar executata abia in min 95:10.

Per total, chiar daca a venit in conditii dramatice, remiza a fost un rezultat cel putin echitabil, Progresul Spartac avand o posesie net superioara si un numar mai mare de ocazii clare de gol.

Pentru cei care doresc sa vada cu proprii ochi TOATE fazele controversate puse in discutie, repriza secunda poate fi urmarita aici.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s