Astazi dupa amiaza a aparut un articol pe site-ul liga2.prosport.ro care transmite „pe surse” despre o modalitate cel putin ciudata de a decide promovatele din liga a treia pe care ar avea-o in vedere forurile de conducere ale FRF. Astfel, ar urma ca patru dintre liderele seriilor de L3 sa fie declarate promovate in urma inghetarii sezonului, in timp ce o a cincea, respectiv tocmai Progresul Spartac, sa sustina un… meci de baraj cu echipa situata de pe locul doi, CSM Slatina!! Justificarea ar fi faptul ca cele doua au punctaj egal, fiind departajate „doar” pe criteriul golaverajului. O justificare care nu sta catusi de putin in picioare, in conditiile in care, daca la sfarsitul campionatului am fi avut o situatie similara, departajarea s-ar fi facut fara probleme la golaveraj si un joc de baraj era prevazut doar daca nu doar golaverajul ci si numarul total de goluri marcate ar fi egale! De asemenea, un astfel de scenariu ar deschide si pentru alte echipe de pe locul 2 aflate sau nu la distanta minima de lider (Baia Mare, la doua puncte, sau Ulmu la trei, pot trece pe primul loc dintr-un singur rezultat direct favorabil), sa solicite un tratament similar.

Sigur, ideal ar fi ca promovarea sa se poata decide pe teren si nu in afara lui. Dar suntem intr-o situatie exceptionala, campionate importante din vest s-au anulat deja definitiv, iar un singur meci de „baraj” jucat dupa o pauza de patru luni este aproape la fel de relevant ca si datul cu banul…

Deocamdata, acest „scenariu” ramane doar la nivel de speculatie, iar noi avem toata convingerea ca FRF va aplica un criteriu unitar de promovare la nivelul tuturor seriilor din esalonul al treilea, fara a favoriza in mod direct o anumita echipa.

Foto: clasamentul la zi in seria a treia, asa cum apare el pe site-ul oficial al FRF, care arata clar o echipa situata pe locul I (Progresul) si o alta pe locul II (CSM Slatina).

Un gând despre „Scenariu „ciudat” publicat de liga2.prosport.ro

  1. Vechea poveste. Ne amintim cum pe vremuri teebuiau sa promoveze alde Flacara Moreni, sau Viitorul Scornicesti sau cine si mai cine, echipe sub valoarea Progresului dar cu proptele la FRF.
    Aceleasi obiceiuri, fara legatura cu sportul, par sa actioneze si acum. Aranjamente murdare pe sub masa.

    Apreciază

Lasă un comentariu