Acum ca bucuria momentelor de dupa obtinerea promovarii s-a mai estompat, facand loc grijilor organizatorice pentru noul sezon, sa ne uitam putin si la statisticile celui mai bun sezon din cele cinci petrecute de progresisti in liga a treia.

in editia de campionat 2021-2022, Progresul a disputat 18 (sezonul regulat) + 9 (playoff) + 4 (baraj) partide, adica un total de 31, folosind urmatorii jucatori:

30 meciuri – Parfeon, S. Matei,

29- Dițu,

28- Edi Radu,

27- Costea, A. Grigore, Tudorache,

26- Vlad, Purice,

25- Ciontos,

24- M. Andrei,

22 – Alexandrescu, Ohaci, Petcu,

21- Lixandru,

20- Tong,

15- Mario Dumitru,

12- Sandru,

9- Nedelcu,

8- Em. Constantin,

6- Moro,

4- Lupescu,

2 – Andrei Popescu, Cazaciuc,

1- Petculescu, Zamfir, Nadolu, Coseru, Bălăceanu.

Notam ca Parfeon (foto – deschizand scorul in returul finalei de baraj), care este si cel mai vechi component al lotului progresist, unde evolueaza neintrerupt din 2016, a fost integralist in 29 din cele 30 de partide jucate.

Au evoluat pentru Progresul un total de 29 de jucatori, care, daca scadem cei sapte fotbalisti cu aparitii episodice de 1-2 meciuri, dar si pe Constantin, plecat in iarna, ramane unul de numai 21 de oameni – dintre care trei portari, dar si sase “copii” din generatia 2004 – care au dus greul primaverii si mai ales al barajelor decisive! Marele noroc a fost ca pe finalul de sezon toti baietii au fost valizi (mai putin Vlad la ultimul meci), orice absenta putand da peste cap un lot atat de redus numeric. Practic, pe teren, la baraje, au intrat pe teren un total de numai 18 jucatori!

Felicitari tuturor celor mentionati, care si-au trecut astfel in CV participarea la acest succes istoric, si mult succes in noul sezon!

Un gând despre „“Eroii” unei promovari istorice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s