Dupa ce ieri am publicat statistica numarului de evolutii ale jucatorilor progresisti, aruncam azi un ochi peste lista marcatorilor sezonului promovarii.

Progresul a reusit 48 de goluri in sezonul regulat, 16 in playoff, 9 in baraj, la care se adauga cele 3 din Cupa Romaniei. Iata autorii acestora:

14- Tudorache (2 din 11 m),

9 – Lixandru,

8- Dițu (4 din 11 m),

6- Costea, M. Andrei,

5- Petcu, Ohaci

4- S. Matei, E. Radu, Parfeon,

3 – Nedelcu, Purice,

2 – E. Constantin (1 din 11 m),

1- Vlad, Tong, Grigore.

Tudorache a fost golgeterul formatiei, dar trebuie mentionat ca 12 dintre reusite fusesera inregistrate in 2021, o accidentare suferita la inceputul primaverii afectandu-i evolutiile din a doua parte a sezonului. Dupa revenire, el a reusit un joc excelent in ultima partida din playoff cu Tunari, cand a fost la originea tuturor celor trei goluri, insa in baraj, probabil blocat cu atentie suplimentara de adversari, nu a reusit sa isi treaca in cont decat pasa decisiva pentru Costea la primul gol de la Tunari.

Golgeterii barajului de promovare au fost, surprinzator, doi “copii” de 2004, Costea si M. Andrei, ambii reusind cate o dubla. Performanta lor e cu atat mai impresionanta cu cat ei au alternat ca prezenta in teren, de doua ori inlocuindu-se chiar unul pe altul, si strangand in total impreuna mai putin de patru meciuri intregi ca minute jucate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s